trarenfrru

Inert Gaz Nedir? (Nasıl Çalışır? Bilgilendirme)

Inert Gazlar doğal olarak oluşan gazlardır. Inert gazlarla çevriliyiz. Soluduğumuz hava onları doldurur. Bunlar insan yapımı veya fosil gazlar değil.

Inert Gazlar Bir Yangın Söndürme Sistemi Olarak Nasıl Çalışır?

Soluduğumuz havada yaklaşık% 21 Oksijen bulunur. Oksijen, bir yangını sürdürmede anahtar faktördür ve bizi de hayatta tutmanın temel faktörüdür! Oksijeni ortadan kaldırarak, kesinlikle bir yangını söndüreceğiz, ancak bu bariz problemlerle birlikte gelir. Aynı zamanda hayatı nasıl sürdürürüz? Yangınların yanması için% 15'ten fazla Oksijen gerekir. Bu oksijen seviyesinin altındaki hiçbir şey yangının yanmayı sürdürmesi için yeterli olmayacaktır.

Inert Gazlı Söndürme Sistemleri Nasıl Çalışır?, Bilgilendirme

İnergen Gaz Nedir?

İnert Gazlar doğal olarak oluşan gazlardır. İnert gazlarla çevriliyiz. Soluduğumuz hava onları doldurur. Bunlar insan yapımı veya fosil gazlar değil. 

Neyse ki, hayatta kalmak için sadece% 12 artı oksijene ihtiyacımız var ve cevabın burada yattığı yer burası. Bir yangını söndürmek ve yaşamı sürdürmek için oksijeni% 21'den (deniz seviyesinde olduğu varsayılarak)% 15'in altına, ancak% 12'den az olmamak üzere düşürmemiz gerekir. Bu aynı zamanda yangını söndürür ve yaşamı sürdürür.

Oksijen seviyelerini% 12'nin altına düşürürsek ne olur?

Nefes darlığı

Bu tehlikeli bir oyun! Oksijeni% 12'nin altına düşürerek, solunum sistemimizde her türlü sorunu indükleriz. Kan oksijen doygunluğumuz düştükçe nefes darlığı yaşayacağız, bu zamanla daha belirgin hale gelecek ve dinlenirken bile bizi etkileyecektir.

Inergen Gazlı Söndürme Sistemleri Nasıl Çalışır?

Yorgunluk

Normalden çok daha fazla yorgun hissetmeye, muhtemelen bitkin hissetmeye başlayacağız.

Bilişsel Rahatsızlık

Vücudumuz oksijenden mahrum kaldığında, kafa karışıklığı, belirsizlik ve yönelim bozukluğu yaşamaya başlayabiliriz.

Baş ağrısı

Beynimiz soluduğumuz havanın bu temel unsurundan mahrum kaldığı için baş ağrıları belirgin hale gelecektir. Oksijen seviyeleri% 10'dan daha fazla düşerse, semptomlar çok daha şiddetli hale gelir ve çoğu zaman yaşamı tehdit eden durumlar olur. Yangın söndürme sisteminin doğru tasarlanması zorunludur! İnert yangın söndürme gazları genellikle yüzdürme için karıştırılır. Örneğin IG55, Argon ve Nitogen karışımıdır ve Inergen (IG541) Argon, Nitorgen ve CO2 karışımıdır. Inert Gazlı Yangın Söndürme sistemleri genellikle aşağıdaki karışımlar ve isimlerle bulunur:

Inert Gazlı Söndürme Sistemleri Nasıl? Çalışma Bilgisi

Inergen Yangın Söndürme

Inergen yangın söndürme maddesi % 50 Argon,% 42 Azot ve% 8 Co2'den oluşmaktadır. Bu karışımdaki Co2, oksijeni kan hücrelerimize emmemize yardımcı olur. Bunu yaparak, yukarıda açıklanan semptomların riskini azaltır. Co2'nin ayrıca kalp atış hızımızı artırdığı ve ayrıca hiper ventilasyona neden olduğu bilinmektedir. Bu gaz açıkça diğer inert gazlı yangın söndürme sistemlerine göre bir avantaja işaret ediyor, ancak bunun bir dezavantajı var. Korunan alan yanmanın toksik yan ürünleriyle doluysa, aşırı havalandırma daha fazla toksin ortaya çıkaracak ve diğer yan etkilerin riskini artıracaktır. Argon / nitrojen yangın söndürme - Genellikle Inergen yangın söndürme olarak bilinir

Yangın söndürme,% 50 Argon ve% 50 Azotun dengeli bir karışımıdır. Yangın söndürme maddesi iyi bir kaldırma kuvveti sağlar, bu da onu daha uzun süre korunan alanda tutar ve böylece söndürme süresini optimize eder.

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Lider Yangın ve Güvenlik Sistemleri
Web Tasarım: Akademi Grafik 

  • Çamçeşme Mh. Coşkun Sk. No:12/1 Lider Plaza Kat : 3 Pendik/İstanbul
  • Fax: +90 (216 ) 596 00 18
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sosyal

Bizi sosyal kanallardan takip edebilirsiniz.